Bij het voorkomen van vochtproblemen en schimmelvorming is het noodzakelijk om glas goed te onderhouden. De levensduur van glas kan verlengd worden door het goed te onderhouden. Er wordt vaak gedacht dat het onderhouden van glas veel moeite en regelmaat vraagt, maar dat is niet zo.
Voor een helder zicht is het noodzakelijk om de beglazing minstens twee keer per jaar grondig te wassen. Daarnaast is het van belang om minstens 1x per jaar het verf- en kitwerk te controleren en waar nodig bij te werken. Het is van cruciaal belang om minstens twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te controleren, reinigen en invetten om problemen te voorkomen.
Ventilatie optimaal krijgen
Wanneer u zorgt voor onderhoud aan het dubbelglas in en om uw huis, bevordert u de ventilatie. Om de ventilatie te verbeteren kunnen ventilatieroosters geplaatst worden of de ramen wat vaker openen. Zo kunnen schimmelvorming en vochtplekken voorkomen worden.
De noodzaak van onderhoud voor uw beglazing
Zorg ervoor dat de kit en het schilderwerk er netjes uitzien om te voorkomen dat vocht uw woning binnenkomt. Op deze manier kunt u ook houtrot en schimmelvorming voorkomen. Zorg ervoor dat u op regelmatige basis het kit- en schilderwerk inspecteert en indien nodig bijwerkt.
Wanneer de beweegbare delen van het systeem niet correct functioneren, is het nodig om hier zorg voor te dragen. Zorg ervoor dat u regelmatig de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen controleert door ze schoon te maken, af te stellen en eventueel te oliën. Verbeter de ventilatie in uw huis door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam aan te brengen.
U dient erop te letten dat er geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen wordt getrokken en dat de openingen schoon blijven. U dient ervoor te zorgen dat het glas regelmatig wordt gereinigd, omdat dit een nette uitstraling geeft en het glas langer meegaat. U dient ervoor te zorgen dat het glas regelmatig wordt gereinigd om te voorkomen dat bepaalde delen door luchtvervuiling worden aangetast.